Uber-chauffeur rijdt voormalig UFC-vechter na ruzie dodelijk aan

admin • 15:46, 23-04-2019 / Laatste Update: 17:18, 08-01-2024

Voormalig UFC-vechter Rodrigo de Lima is overleden na een opstootje met een Uber-chaffeur in het Braziliaanse Belem. De ex-vechtsporter kreeg het maandag bij een tankstation aan de stok met de man. Toen Rodrigo uitstapte, reed de chauffeur hem van achteren aan en vluchtte snel weg.

Volgens UFC-weltergewicht Michel Prazeres, die door MMA Fighting omschreven wordt als ‘een broer’ van De Lima, ontstond er in de auto een ruzie tussen De Lima, in het bijzijn van enkele vrienden, en de chauffeur. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeluk en veel details zijn nog niet vrijgegeven.

'Kan het nauwelijks geloven'

Er is ook een getuigenis van Zezao Trator, een leerling in jiu-jitsu van De Lima. Hij kwam aan het tankstation aan toen hij het lichaam van de oud-vechter zag worden afgevoerd. “Iedereen die er was zei dat ze Rodrigo zagen ruzie maken met de chauffeur en dat die man erna weer in zijn auto stapte om mijn vriend omver te rijden”, aldus Trator bij OLiberal.com.

“Ik kan het nauwelijks geloven. Het was de moeder van Prazeres die me gisteravond wanhopig opbelde en zei dat Rodrigo was betrokken bij een ongeluk. Ik wou naar bed gaan, maar ben meteen naar de plaats van het onheil getrokken en daar zag ik hoe ze Rodrigo wegbrachten. Vrijdag heb ik nog les bij hem gevolgd en enkele dagen later dit. Onwerkelijk.”

De Lima laat een vrouw en 2 kinderen na.