Wie is Dustin Poirier, zaterdagnacht de tegenstander van Conor McGregor?

Martijn Baars • 15:44, 18-01-2021

Conor McGregor keert zondagochtend (rond 06.00 uur Nederlandse tijd) terug in de octagon. De Ierse legende van de UFC vecht dan voor het eerst in een jaar weer. Tegenstander in de Etihad Arena in Abu Dhabi is Dustin Poirier (31). Maar wie is dat eigenlijk?

De vaste fans en volgers van vechtsporten kennen Poirier al van een eerder gevecht tegen Conor McGregor. In 2014 stonden ze namelijk al tegenover elkaar en toen won McGregor al in de 1e ronde met een TKO. Check hieronder de beelden.

Kampioen McGregor

Beide vechters stonden toen nog maar aan het begin van een inmiddels indrukwekkende carrière in het lichtgewicht bij de UFC. Van McGregor weten we dat hij sindsdien vele kampioensriemen pakte. Daarnaast werd hij vooral ook buiten de octagon bekend vanwege zijn gescheld tijdens persconferenties, de paar keer dat hij gearresteerd werd na gedoe buiten het vechten om, zijn eigen whiskymerk en zijn verder nogal opvallende levensstijl.

Indrukwekkend fight-record Poirier

Van Poirier is minder bekend, maar heeft echt een indrukwekkend fight-record. Hij vocht in totaal 33 keer en won liefst 26 gevechten, waarvan 12 door K.O.. In die reeks versloeg hij grote namen als Justin Gaethje, Eddie Alvarez en Max Holloway. In april 2019 versloeg hij laatstgenoemde vechter in een gevecht om de interim-titel in het lichtgewicht. Die won de Amerikaan, waardoor Poitier een kans kreeg om ook voor de échte titel te gaan. In een rechtstreeks duel met Khabib Nurmagomedov verloor hij. Dat was het dichtst in de buurt van een 'echte' titel in de UFC.

Laatste gevecht

Op 27 juni 2020 vocht Poitier voor het laatst in de octagon. Hij stond toen tegenover Dan Hooker. Check de beelden van dat gevecht hieronder!

Beetje persoonlijke info

Dustin Poitier is getrouwd met Jolie. Samen hebben ze 1 kind: Parker Noelle Poitier. Zij is inmiddels ruim 4 jaar oud.