WTF! Shirts van Conor McGregor verboden in Nederland

admin • 21:38, 12-08-2018 / Laatste Update: 06:26, 07-01-2024

Het Nederlandse kledingmerk McGregor heeft een rechtszaak gewonnen tegen Adidas. Hierdoor mogen Reebok-shirts met de naam van de bekende UFC-vechter niet meer worden verkocht in Nederland.

McGregor (het kledingmerk) spande een rechtszaak tegen Adidas (moederbedrijf van Reebok) aan omdat de Reebok-shirts met de naam van The Notorious verwarring zouden brengen. De voorzieningenrechter in Den Haag vrijdagmiddag ging hierin mee.

De UFC werkt sinds 2015 samen met Reebok om shirts, hoodies en shorts op de markt te brengen met namen van UFC-vechters erop bedrukt. Aangezien de naam van McGregor een stuk groter bedrukt is dan zijn voornaam, zou de kledij dus aangezien kunnen worden voor kledingstukken van het merk McGregor.

Bekendheid

NRC schrijft dat de rechtszaak vooral ging over de bekendheid van The Notorious bij het grote publiek.

Genoeg onderscheid

Adidas noemde het argument dat McGregor de op 3 na bestbetaalde sporter van de wereld is, na Floyd Mayweather en voetballers Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Ook de zaak rondom de mediadag van UFC 223, waarbij de Ier een steekwagen door een busruit mikte, zou flink aan zijn faam meegewerkt hebben. Hierdoor zou er genoeg onderscheid gemaakt kunnen worden, aldus Adidas.

Fanshirts wel

Fanshirts met zowel de voor- als achternaam van McGregor mogen nog wel verkocht worden. De rechter oordeelt dat hierbij geen verwarring is.

Faillissement

Het Nederlandse kledingmerk McGregor ging in februari voor de 2e keer in 6 maanden failliet, waardoor een doorstart nog onwaarschijnlijk lijkt. Hierdoor heeft het kledingmerk dus niet zoveel aan de overwinning.

Dit artikel verscheen eerder op mmaplanet.nl