Nouchka Fontijn: ‘Als ik nog ooit wereldkampioen wil worden, moet dat nu’ (video)

13 oktober 2018

Normaal komt Nouchka Fontijn uit in de boksklasse tot 75 kilogram. Maar omdat de tegenstanders op de Eindhoven Box Cup in de categorie tot 81 kilogram wat sterker waren, koos de Nederlandse boksster ervoor om in die klasse uit te komen. Fontijn bereikte deze zaterdagavond de finale door de Russische Liubov Isupove in het Van der Valk Hotel in Eindhoven te verslaan.


De Eindhoven Box Cup is voor Fontijn een voorbereidingswedstrijd over het WK boksen, dat van 16 t/m 24 november wordt gehouden in New Delhi (India). "Daar wil ik natuurlijk wereldkampioen worden", zei Nouchka Fontijn voor de camera van Sportnieuws.nl. "Ik ga niet heel lang meer door met boksen. Dus als ik nog ooit wereldkampioen wil worden, moet dat dit jaar."

Ook ging Fontijn in de bovenstaande video in op de zaak rondom de wereld boksbond AIBA. Mogelijk verdwijnt boksen namelijk van het olympische programma. "De wereldbond heeft er de afgelopen jaren een beetje een potje van gemaakt. De bond moet dit echt zien als een waarschuwing.|
Robert Hüsken
Adjunct-hoofdredacteur van Sportnieuws.nl. Was op de Olympische Spelen in Tokio. Watcher RB Leipzig en schrijft in galop over paardensport!