Ex-olympisch bokser Augustama opgepakt na dreiging met massa-schietpartij

27 november 2022

Getty Images
Azea Augustama Opgepakt Bokser Olympisch Spelen Haiti Bedreiging Massa Schietpartij Sport School Gym

Voormalig olympisch bokser Azea Augustama is gearresteerd door de politie van Miami. Zondag namen de dienders de 39-jarige Haïtiaanse olympiër mee naar het bureau op verdenking van bedreiging.


Augustama zou gedreigd hebben een massale schietpartij aan te richten bij een lokale sportschool. Uiteindelijk kreeg hij 3 aanklachten aan zijn broek: 2 met betrekking tot dreiging tot de shooting en 1 die specifiek ging over het opzettelijk dreigen en toebrengen van lichamelijk letsel.

Serieuze bedreiging
De voormalig topsporter werd vastgehouden, het borgbedrag bedroeg liefst 3 miljoen dollar. Eerder deze maand werd zijn lidmaatschap bij de Miami's Boxr Gym opgezegd na onenigheid met een ander lid. Toen Augustama later terugkwam bij het honk om persoonlijke spullen op te halen, bleken deze verdwenen.

Hierna ging Augustama door het lint en dreigde hij om 'zij die hier iets mee te maken al schietend een lesje te leren'. Ook richtte hij zich op Instagram in zijn stories op de gym. In zijn verhaal plaatste hij een ontvangstbewijs van een AK47. Later verwijderde Augustama deze post, maar het zorgde er niet voor dat de politie de aangiftes liet vallen.

Atleet Augustama als olympiër
Het lichtzwaargewicht kwalificeerde zich in 2008 voor de Olympische Spelen in Beijing.