Onbeschermde seks leidt bijna tot lange dopingschorsing voor Amerikaanse boksster

12 juni 2020

AFP

Onbeschermde seks met haar vriend heeft de Amerikaanse boksster Virginia Fuchs bijna een dopingschorsing van 4 jaar opgeleverd.


Bij een controle in februari buiten de wedstrijden om testte Fuchs positief op 2 verboden middelen: letrozol en endurobol. Uit onderzoek door het Amerikaanse antidopingagentschap Usada bleek uiteindelijk dat die stoffen in het lichaam van Fuchs waren gekomen door de seks.

Therapeutische basis
De vriend van de 32-jarige Amerikaanse, nationaal kampioene bij de vlieggewichten, gebruikte middelen waarin die stoffen zitten op therapeutische basis. "Wij zijn ervan overtuigd dat deze zaak, net als het eten van vervuild vlees of besmetting via voorgeschreven medicijnen, niet als een overtreding van het dopingreglement moet worden gezien", zegt directeur Travis Tygart van Usada.

'Dit is een les geweest'
Fuchs, die zich voorbereidt op deelname aan de Olympische Spelen van Tokio, reageerde opgelucht. "Ik ben blij dat Usada tot de conclusie kwam dat mijn zaak uniek is en dat ik daarom geen straf krijg. Dit is een enorme les voor mij geweest. Ik hoop dat andere sporters leren van mijn fout."