Ontblote bovenlijven en alcohol vanaf nu taboe voor fans bij Glory-gevechten

16 augustus 2022

Getty Images
glory-maakt-regels-voor-evenementen-geen-alcohol-geen-voetbalshirt-geen-bloot-lijf

Zaterdag staat er weer een Glory-gevecht op het schema. Het zal de 1e zijn in 5 maanden die voor publiek gespeeld wordt nadat in maart het gevecht in Hasselt gestaakt moest worden vanwege rellen. De organisatie wil het nu goed doen en past daarom wat nieuwe regels toe: geen ontblote lichamen meer en alcohol wordt ook in de ban gedaan.


Alles om ervoor te zorgen dat er niet nogmaals een gevecht escaleert vanwege fans. Het gevecht van zaterdag is een voorproefje voor het grote evenement in de Gelredome in oktober. Daar gaat er gestreden worden om 3 wereldtitels.

Maatregelen
"We hebben 10 jaar lang zonder incidenten evenementen kunnen organiseren, maar elk incident is er 1 te veel", zegt Glory-baas Robbie Timmers tegen NOS. Hij wil er voor zorgen dat iedereen veilig is bij evenementen van Glory. Bij het vorige evenement van Glory met supporters gingen fans van Arek Wrzosek in gevecht met andere mensen op de tribune.

Grote groepen in de ban
Grote groepen kunnen ook niet meer allemaal kaarten bestellen. Wrzosek had voor zijn partij tegen Badr Hari 200 fans uitgenodigd, dat mag vanaf nu ook niet meer van de organisatie. Alle tickets zullen op naam zijn.

Alcohol
Alcoholisch beleid verschilde al per land, want Glory hield de landelijke regels aan. In Nederland is alcohol al een tijd taboe bij vechtsportwedstrijden, maar bij onze zuiderburen niet. In Düsseldorf zal er dus geen bier zijn, want Glory wil dat op geen enkel event meer.

clubuitingen
Ook zijn ontblote bovenlijven niet meer gewenst, net zoals voetbalshirts: die mogen niet meer gedragen worden.