Opstootje tussen ‘Pyscho’ Wilnis en tegenstander Marcus tijdens weging Glory 56 (video)

10 augustus 2018

Jason ‘Psycho’ Wilnis vecht vrijdag 10 augustus op GLORY 56 in het Amerikaanse Denver voor de 4e keer tegen Simon Marcus. Even leek het erop alsof het 4e gevecht al bij de weging zou beginnen: Marcus ging iets te dicht in Wilnis' zone staan. Daar was Wilnis niet van gediend!


Hij duwde Marcus weg en gaf hem een tikkie na. Marcus schreeuwde hem toe dat ze moesten wachten tot ze in de ring stonden. "We kunnen nu ook al beginnen", beet een boze Wilnis hem toe.

Geschiedenis
De winnaar van de partij krijgt een titelgevecht voor de GLORY-middengewichttitel tegen regerend kampioen Alex Pareira. Utrechter Wilnis vocht op GLORY 20 voor het eerst tegen Marcus en verloor toen op punten. Op GLORY 33 nam Psycho revanche door de GLORY-middengewichttitel van Marcus te winnen via een technische knock-out in de 3e ronde.

Op Glory 41 was het 3e en het meest spannende gevecht tussen de 2 kemphanen. Marcus won toen op punten na 5 ronden, terwijl Wilnis zijn mannetje stond en ook een grote kans maakte op de overwinning. Zoals in de video te zien is, liepen de emoties op voorhand hoog op. GLORY 56 wordt live uitgezonden en is op zaterdagochtend vanaf 06.00u te zien op SBS9.