Oud-UFC’er Rob Broughton 8 jaar de bak in voor betrokkenheid bij drugsbende

21 april 2021

In Engeland en met name Liverpool zal men Robbie Broughton voorlopig niet meer tegenkomen. De 38-jarige voormalig MMA-vechter is veroordeeld tot 8 jaar cel vanwege zijn rol in een beruchte drugsbende.


Volgens Liverpool Echo was Broughton, die zijn laatste partij (deze) in 2015 vocht én daarvoor het tot de UFC haalde, betrokken bij een bende die zich bezighield met de handel in drugs, en dan vooral cocaïne.

Gezellig
Volgens Engelse media was Broughton, bijgenaamd 'The Bear', een soort lijfwacht maar vooral nummer 1 soldaat voor de criminele broers Alan en John Tobin. Zij kregen allebei 20 jaar (John overigens 19 jaar en 8 maanden). Het ging mis voor Broughton en de Tobin-bro's toen de Engelse politie in 2018 ongeveer 190 kilo aan 90 procent pure cocaïne in beslag namen.

Voor hen inde Broughton vooral incasso's van mensen die hen nog geld schuldig waren. Doordat de Britse justitie onderzoek deed naar de gebroeders Tobin, kwam Broughton in beeld. In de geheime communicatie door middel van speciale telefoons werd hij door de zijn mede-bendeleden ook wel NovaBear genoemd. De link met zijn bijnaam was zodoende gauw gelegd.