Overeem daagt Ngannou uit: ‘Niemand dringt voor!’

8 september 2017

ANP

Alistair Overeem heeft laat weten dat hij tegen Francis Ngannou wil vechten. De Nederlander zegt via social media dat hij de Fransman niet laat voordringen in de rij om een titelgevecht.


“Ik hoorde dat iemand wil voordringen in de rij. Dat kan ik niet laten gebeuren. Dus @francisngannou, let's go”, schrijft Overeem als bijschrift bij een foto waarin hij zichzelf en Ngannou heeft gemonteerd.


Sterke man
Overeem werd pas in Rotterdam ook naar 'The Predator' gevraagd tijdens de fan q&a in Ahoy. Toen was hij nog complimenteus en liet hij ook weten open te staan voor de partij. ,,Francis is een sterke man, hij won, volgens mij, zijn laatste 6 gevechten in de UFC. Ik sta er open voor. Ik heb geen gevecht staan, dus ik sta open voor iedereen”, aldus 'The Reem', die ook zei dat hij in november of december weer de Octagon in wil.

Afgelast
Ngannou zou aanstaande zaterdag vechten op UFC 215 tegen oud-kampioen Junior dos Santos. Sinds 20 augustus is dat gevecht afgelast wegens een waarschuwing van USADA aan het adres van Cigano. Hoewel Dos Santos gelooft in zijn onschuld, is Ngannou sindsdien bezig geweest met andere concurrenten uitdagen. Zo daagde hij UFC-zwaargewichtkampioen Stipe Miocic uit voor een titelgevecht, aangezien een mogelijk gevecht tussen Miocic en Jon Jones niet doorgaat, ook vanwege ingrijpen van USADA.

The Reem
Volgens Ariel Helwani van MMA Fighting komt Miocic niet in actie tot hij een nieuw, verbeterd contract bij de UFC heeft getekend. Dit is ook de reden dat The Reem, die eerste staat op de UFC-zwaargewichtranglijst na zijn winst op UFC 213 tegen Fabricio Werdum, geen titelgevecht heeft gehad.

Raket
Ngannou, die sinds deze zomer traint in Las Vegas, is sinds zijn UFC-debuut in december 2015 als een raket omhoog gegaan in de ranglijsten met 5 overwinningen op rij. De Fransman staat momenteel 4e op de UFC-zwaargewichtranglijst.

Dit artikel verscheen eerder op MMAplanet.nl.