Overeem: ‘Ik krijg titelgevecht als ik win van Ngannou’ (video)

6 oktober 2017

Alistair Overeem wacht een titelgevecht bij winst op 2 december tegen Francis Ngannou. Dat meldde de Nederlander deze week toen hij sprak met The MMA Hour. 'The Reem' zegt dat dit hem verteld is door de UFC.


“Het is logisch. Ik sta op nummer 1, dus ik zie het zo: ik kan nu al voor de titel vechten, maar ik heb in vorige interviews ook gezegd dat als ik daarvoor eerst tegen anderen moet, ik dat doe. Zo zit het. Nogmaals, ik ben een vechter. Ik blijf graag actief. Voor mij is dit het beste. Sommige vechters komen een jaar tot anderhalf jaar niet in actie. Ik wil gewoon elke vier tot vijf maanden vechten”, aldus de Amersfoorter.

2 gewonnen
Overeem won zijn laatste 2 gevechten. In maart versloeg hij Mark Hunt via TKO in ronde 2 op UFC 209. Dit was zijn 1e partij nadat hij van UFC-zwaargewichtkampioen Stipe Miocic verloor op UFC 203. Daarna vocht hij zich met allergrootste moeite langs voormalig kampioen Fabricio Werdum. Op UFC 213 won de Nederlander via meerderheidsbesluit.

Echte werk
Ngannou is een gevreesde tegenstander die al zijn 5 gevechten in de UFC won zonder jury erbij te betrekken. Zo win hij zijn laatste 3 gevechten in minder dan 2 minuten. Overeem is onder de indruk van de Fransman. “Deze man is het echte werk. Je kan zien dat hij sterk als een os is. Hij is gemotiveerd. Hij komt om te vechten”, aldus Overeem. “Ik zal zijn 1e grote test worden. Ik ben ook erg gemotiveerd en het wordt een goed gevecht.”

Ervaring
Toch denkt Overeem, die sinds 1999 vecht, dat zijn ervaring hem de winst bezorgt: “Het is mijn taak, mijn teams taak, om hem te stoppen en te laten zien dat ik nummer 1 ben. Letterlijk, want ik ben al nummer 1 gerangschikt. Dan kan ik mijn titelgevecht tegen Stipe veiligstellen.”

Dit artikel verscheen eerder op MMAplanet.nl.
reacties
ReageerReageer op dit bericht