Overeem wil liever tegen ‘Hot Balls’ Lewis vechten dan rematch met Ngannou

28 november 2018

Getty Images

Alistair Overeem won zaterdag op UFC Fight Night 141 voor het eerst sinds UFC 213 weer een gevecht. The Reem klopte UFC-debutant Sergei Pavlovich via TKO in de 1e ronde, waardoor hij ontkwam aan een verliesreeks van 3 gevechten.


Daarna noemde Overeem 2 vechters als mogelijke tegenstander voor zijn volgende gevecht: Derrick Lewis en Francis Ngannou.

Nu anders tegen Ngannou
Als eerste noemde hij Ngannou’s naam. Op de persconferentie na de zege op Pavlovich werd de Nederlander direct gevraagd een rematch met The Predator en die zou hij niet afwijzen: “Ik heb veel respect voor Francis Ngannou, maar, ja, ik ben helemaal klaar voor een 2e gevecht met hem.”

“Ik kan je beloven dat het 2e gevecht anders wordt dan de 1e. Ik heb veranderingen doorgebracht in mijn kamp, ik voel me heel energiek, erg gemotiveerd. Het 2e gevecht wordt anders dan het 1e gevecht, dat garandeer ik.”
KO
Overeem verloor op UFC 218 van Ngannou via knock-out in de 1e ronde. De Fransman verloor daarna 2 keer, maar herstelde zich, net als Overeem, op UFC Fight Night 141 met een snelle zege in de rematch met Curtis Blaydes. Blaydes is de laatste vechter die Overeem klopte en trainde voor dit gevecht met The Reem in Denver.

‘Wat zeg je ervan, Hot Balls?’
Op maandag voegde Overeem een 2e naam aan zijn verlanglijstje toe: Derrick Lewis. Met een tweet gooide de Nederlander het balletje op voor een partij met The Black Beast. “Ik hoorde dat jullie een technicus tegen een knokker willen zien. Wat zeg je ervan Hot Balls?”, aldus de Nederlander.

Voorkeur
Op The MMA Hour zei Overeem dat zijn voorkeur bij Lewis ligt: “Ik prefereer ‘Hot Balls’. We hebben nog niet gevochten en hij staat hoger. Ik heb zeker een nog een rekening te vereffenen met Francis en heb geen enkele twijfel dat dit in de toekomst nog gaat gebeuren.”

“Maar Derrick Lewis is voor mij aantrekkelijker om die 2 redenen. Ik heb nog niet tegen hem gevochten en hij staat hoger. Hij is een sterke gozer en slaat hard, maar ik weet dat ik hem kan wegzetten, 100 procent.”
Dit artikel verscheen eerder op MMAPlanet.nl