Partij tussen Charlie Edwards en Julio Martinez moet over na deze illegale stoot (video)

1 september 2019

Wat een toestand! De bokswedstrijd tussen de Brit Charlie Edwards en Mexicaan Julio Cesar Martinez moet over. Beide heren stonden zaterdagavond tegenover elkaar in de O2 Arena in Londen. Waar Martinez gewonnen leek te hebben, is die beslissing veranderd in een 'no contest'.


De organisatie WBC zei na afloop meteen dat er een onmiddellijke rematch zou komen. De reden? Martinez zou vals gespeeld hebben. Vals klinkt gelijk heel zwaar, maar eigenlijk komt het neer op het feit dat Martinez een illegale stoot (wat dus niet mag) zou hebben uitgedeeld.

Gemeen
Op de beelden is heel goed te zien hoe Martinez nog een linkerstoot uitdeelt op lichaam van Edwards terwijl hij op 1 knie zit. Volgens de regels mag dit niet: je moet als bokser je tegenstander op zo'n moment op laten staan. Even dacht Martinez het feestje van Edwards te hebben verstoord. De Mexicaan dacht dat hij won, totdat de herhalingen werden getoond.

Martinez was de grote uitdager en vloog figuurlijk over Edwards heen. In de 3e ronde leek de winst dus binnen op KO, maar de WBC bepaalde anders. Martinez vloog al in de armen van zijn trainer en vierde de overwinning. Het publiek, dat op de hand van Edwards was, werd gek na het vertonen van de beelden en mocht weer juichen nadat de WBC de KO van Martinez terugdraaide.