Rentree Badr Hari in Ahoy uitgesteld

18 april 2020

ANP

Iedereen heeft last van de Coronacrisus, zo ook kickboksorganisatie Glory. Zij hebben de geplande gevechten op 20 juni in Ahoy Rotterdam uitgesteld. Op dat event zou Badr Hari zijn rentree in de ring maken.


Hari raakte in december geblesseerd in het veelbesproken gevecht in het Arnhemse GelreDome tegen Rico Verhoeven. In juni zou hij weer op en top fit zijn en stond de Roemeen Benjamin Adegbuyi ingepland als tegenstander. Maar dat feest gaat voorlopig niet door. De organisatie gaat op zoek naar een nieuwe datum.

"De bestaande maatregelen zijn essentieel om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan en de gezondheid en veiligheid van onze fans, atleten, personeel en het grote publiek blijft onze eerste zorg", zegt Marshall Zelaznik, de baas van Glory.

Ondertussen traint Hari zich nog altijd suf, vertelt zijn trainer Mike Passenier tegen NU.nl. Dit doet hij vanuit zijn huis in Marokko. "In Marokko zijn de maatregelen nog wat strenger dan in Nederland. Je mag er na 18.00 uur de straat niet op en net als hier zijn alle sportscholen gesloten. Badr probeert zich thuis fit te houden."