Rico Verhoeven houdt het niet meer: ‘Sta op ontploffen’

20 december 2019

ANP

Na een maandenlange voorbereiding kan GLORY-wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven niet meer wachten op zijn 2e gevecht met Badr Hari. "Ik ben hartstikke aan, ik sta letterlijk op ontploffen", zei Rico tegen Sportnieuws.nl.


Verhoeven heeft maar wat lang gewacht op dit moment en eindelijk is het zover. Ein-de-lijk: "Ik word wel ongeduldig hoor, van al het voorbereiden. Zaterdag is het zover, maar eigenlijk is het nu al tijd. Tijd om te vlammen."

Check hier de staredown tussen Rico en Badr


Het ongeduld is merkbaar aan zijn lichaam. Verhoeven oogt en praat rustig zoals altijd, maar beweegt op en neer op zijn voorvoeten alsof hij al in de ring staat. "Ik bouw mijn training af in aanloop naar het gevecht, dat is normaal. Mijn lijf is zo gewend aan 2 keer per dag trainen, 2 keer per dag prikkels. Als je dan afbouwt naar 1 keer per dag trainen, dan voelt mijn lijf energie die eruit moet. Dat moet er zaterdag allemaal uitkomen."

Juiste moment
Aan scherpte geen gebrek. "Ik zit er lekker in en heb me zo gefocust op het moment van zaterdag. Daar werk ik zo hard naartoe, met iedereen om me heen." 2 weken geleden had Verhoeven het idee 'dat hij er was'. "Precies het juiste moment. Meer dan dit heb ik er aan voorbereiding niet aan kunnen doen."

Dat veel kickboksfans, -liefhebbers en geïnteresseerden Hari graag zien winnen - want dan komt er een 3e gevecht tussen beide vechters - doet Verhoeven niets. Net als dat de zaal tijdens de weging en staredown ‘Hari, Hari!’ scandeerde. "Dat zijn fans van de sport, het is goed dat zij dat doen en er zijn. Het is echt te gek. Ik kan niet wachten."

Check hier de weging van Rico