Rico Verhoeven tijdens weging: ‘We gaan voor vuurwerk zorgen’

28 september 2018

Robin Utrecht/ANP

Rico Verhoeven kan zaterdagavond alweer zijn 17de kickbokszege op rij boeken. Tegenstander is de Braziliaan Guto Inocente. "We gaan voor vuurwerk zorgen", belooft hij zijn fans.


Verhoeven zei dat tijdens de weging voorafgaand aan het gevecht. De wereldkampioen weegt 118,5 kilo, zijn tegenstander Inocente is 112,5 kilo.

Aanvallen mag
Verhoeven is niet bang voor zijn tegenstander: "Als hij me aan wil vallen, mag hij aanvallen. Guto is een goede uitdager, ik ben 100 procent gefocust. Het wordt een mooie clash", zegt Verhoeven.

Aandacht
Of Verhoeven niet moe wordt van alle aandacht? "Nee, nooit man. Mensen maken de vechter. En de sport wordt alleen maar groter en beter." Hij vindt het ook bijzonder om na acht jaar  terug te keren in de Johan Cruijff Arena. "En dan ook nog eens in het hoofdgevecht. Dat is een droom die uitkomt."
Rico verslaan
Inocente, de nummer 2 in de zwaargewichtdivisie, noemde het ook al een droom. Verder wilde hij niet al te veel praten. "Ik voel me geweldig, ben er klaar voor en ga Rico verslaan. Hoe? dat laat ik jullie zaterdagavond zien."