Robbie Hageman verwacht makkie voor trainingsmaat Conor McGregor: ‘2 rondes, KO!’

18 januari 2020

Conor 'The Notorious' McGregor maakt in de nacht van zaterdag op zondag na bijna 1,5 jaar zijn rentree in de kooi bij UFC 246. In Las Vegas staat de 31-jarige Ier tegen de 5 jaar oudere Donald 'Cowboy' Cerrone. Tegen Sportnieuws.nl zei kickbokser Robbie Hageman, die McGregor eerder al 2 keer klaarstoomde voor een gevecht, dat hij een snelle KO verwacht.


"In de 2e ronde is het klaar", schat Hageman resoluut in. Hij kent de kwaliteiten van McGregor goed en weet - ondanks dat McGregor 1,5 jaar niet heeft gevochten én zijn laatste 2 partijen verloor - als geen ander wat zijn Ierse kameraad wel en niet kan.

Vuurwerk
"Kijk, het blijft MMA dus er kan van alles gebeuren. Ik verwacht dat zowel Conor als Cerrone afwachtend zal beginnen, maar stel Cerrone gaat vanaf het begin volle bak, dan móét Conor mee." Hageman leerde McGregor de fijne trucjes van goede, keiharde lowkicks. De trappen zijn inmiddels onderdeel van de stijl van McGregor.

"Daar zal Conor, zeker in het begin, mee starten. Dat en boksen, maar vooral aftasten." Mocht de MMA-clash op de grond worden uitgevochten, dan nog denkt Hageman dat McGregor beter is dan Cerrone. "Ook dan pakt hij Donald nog. Conor heeft alles al meegemaakt, weet je? De spanning ligt bij Cerrone. Hij vecht de partij van zijn leven, Conor niet."

Topfit
Dat McGregor er topfit uit ziet, wil volgens de Eindhovenaar overigens niks zeggen. "Mijn maat Ismael Lazaar traint weliswaar ook hard, heeft géén sixpack maar slaat wel al zijn tegenstanders KO. Conor heeft volop getraind omdat hij zijn vorige 2 gevechten heeft verloren en dat is logisch. Hij is gewoon onwijs getalenteerd."

Good luck mate
Hageman heeft McGregor deze keer niet getraind en had sporadisch contact met McGregor. "Als we mekaar spraken, ging het eigenlijk niet over de sport of dit gevecht. Ik heb hem succes gewenst, maar verder hebben we niet superveel contact. Als we dat wel hebben, vraagt hij (Conor) vooral het met mij - naar aanleiding van mijn ziekte - gaat."

Altijd top
Hoewel het gevecht voor Nederlandse begrippen 'pas' diep in de nacht zal beginnen, gaat Hageman zeker proberen op te staan. "Uiteraard, voor die 1 of 2 rondes die het zal duren helemaal. Ik ga mijn best doen, want ik ben de laatste tijd lichamelijk op: ik ben net verhuisd, heb een vrouw en 2 kids, de 3e komt eraan, organiseer een gala, geef dagelijks training en zet een stichting op... maar zo'n gevecht live zien, is natuurlijk altijd top."