Robbie Hageman: ‘Het zal nu nog zwaarder worden’

18 november 2018

Theo Hageman

Robbie ‘The Rabbit’ Hageman is klaar om zijn tegenstander Dmitrii Meshikov uit de weg te ruimen. Hageman zal zijn 2e partij vechten op zaterdag 8 december tijdens GLORY 62 in Rotterdam Ahoy.


Eigenlijk zou ‘The Rabbit’ tegen Mohammed ‘The Destroyer’ Jaraya vechten. Dit zou zijn debuut in de -77kg divisie zijn, maar helaas gaat deze partij niet door omdat Jaraya geblesseerd is.

Geen makkie
De sterke Rus Meshikov, die Mohammed vervangt, heeft een record van 20 overwinningen waarvan 16 op knock-out en maar 2 verliezen. Dmitrii debuteerde tijdens GLORY 60 in Lyon en wist zijn tegenstander in de 1e ronde uit te schakelen.

Voor de Eindhovenaar maakt het niet uit tegen wie hij vecht, ook dit zal een mooie pot worden. In zijn ogen heeft hij nu zelfs een zwaardere tegenstander. “Hij is gewend aan het gewicht en komt zelfs van een zwaardere klasse, het zal nu nog zwaarder worden”, zegt Hageman

Grote mond
De weltergewichtdivisie is keihard, deze divisie kent alleen maar toppers. Waarom hij de overstap van -70kg naar -77kg heeft gemaakt? “Een grote mond,” zegt hij lachend. “Ik heb in een interview gezegd dat het mij niet uitmaakt in welke divisie ik vecht, als GLORY maar betaalt. Dus toen wilde GLORY mij in de -77kg hebben. Ik houd gewoon van vechten, dus het maakt mij niet uit op welk gewicht of tegen wie.”

Opruimen
Het maakt ‘The Rabbit’ dus ook niet uit dat de gevaarlijke Rus tegenover hem staat. “Het is gewoon weer een obstakel dat uit de weg geruimd moet worden”, aldus Robbie. Hij is dan ook niet van plan om zijn training aan te passen op wie dan ook. “Daar doen wij niet aan, wij uit Eindhoven leggen onze wil op aan de tegenstander.”