Ronda Rousey waarschijnlijk nooit meer in actie in de kooi

15 maart 2018

ANP

Noooo!!! Ronda Rousey heeft waarschijnlijk al haar laatste MMA-partij ooit gevochten. Rowdy, de ultieme vrouwelijke MMA'er, zei dinsdag bij The Ellen Show dat een terugkeer naar het MMA voor haar ‘even waarschijnlijk is’ als opnieuw meedoen aan de Olympische Spelen. We gaan haar dus nooit meer zien schitteren in de kooi.


Rousey vocht voor het laatst op 30 december 2016 op UFC 207. Toen werd ze in 48 seconden omvergeblazen door Amanda Nunes, die nog steeds UFC-bantamgewichtkampioene is. Dit was Rousey’s 1ste partij sinds ze de UFC-bantamgewichttitel verloor aan Holly Holm op UFC 193.

De gevechten tegen Nunes en Holm waren Rousey’s enige verliespartijen van haar loopbaan nadat ze haar eerste 12 gevechten winnend afsloot, waaronder 6 titelverdedigingen in de UFC.

Showworstelen
“Ik weet het niet. Ik denk dat het net zo waarschijnlijk is als dat ik terugga naar een de Olympische Spelen in judo”, aldus Rousey over een MMA-terugkeer. “Niemand heeft een schriftelijk ontslag van mij geëist voor judo en ik denk niet dat hetzelfde nodig is voor vechten. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en WWE is wat ik nu leuk vind.” Rousey is nu showworstelaar bij WWE.

Rousey veroverde olympisch brons in judo op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Edith Bosch zat haar toen dwars in de kwartfinale. 4 jaar eerder in Athene kwam Rousey, toen 17, niet verder dan de 1ste ronde.

Eerste WWE-gevecht
Rousey staat momenteel onder contract bij WWE, hoewel ze geen ervaring heeft als professioneel worstelaar. Het debuut van Rowdy in de ring staat gepland voor Wrestlemania 34 op 8 april in New Orleans. Dan staat ze met Kurt Angle, olympisch kampioen in worstelen vrije stijl in 1996, tegenover Triple H en diens vrouw Stephanie McMahon.

Rousey zegt dat ze nerveus is voor haar debuut, maar niet zo nerveus als ooit.

“Ik ben nerveus, maar niet Olympische Spelen-nerveus. Het ergste wat kan gebeuren is dat ik mezelf voor gek zet, wat niet het ergste is dat echt kan gebeuren”, aldus Rowdy. “Ik kan me de laatste keer dat ik zo verheugd was op iets niet herinneren. Ik kijk ernaar uit.”

Dit artikel is eerder verschenen op MMA Planet.