🎥 | Bloed, bijl en rondvliegende stoelen: boks-event voor junioren loopt uit de hand

17 februari 2020

Wat een vreselijke beelden uit het Engelse Coventry. Daar liep een boks-event voor junioren helemaal uit de hand. Stoelen werden in het rond gegooid, een bebloede man met een bijl liep rond en 4 mensen raakten gewond.


Ook spoot een man een brandblusser praktisch leeg op enkele vechtersbazen. De politie van Warwickshire moest er zaterdg in de Sports Connection Arena in Ryton-on-Dunsmore aan te pas komen. Meerdere mensen uit het publiek raakten met elkaar verwikkeld in een gevecht.

Bijltjes hakker
Niemand is levensbedreigend gewond geraakt en dat is een wonder als je de beelden ziet. 1 man liep zelfs, helemaal bebloed, rond met een bijl. England Boxing bevestigde op Twitter dat het incident voorviel en lastte het gehele event meteen af.

"Er wordt dit weekend niet meer gebokst bij de jeugdkampioenschappen", zei de bond in een statement. Er is (nog) niemand gearresteerd. De politie heeft getuigen opgeroepen zich te melden. Pete Hill van de Warwickshire-politie sprak van een 'vreselijke dag'.

Onacceptabel
"Het moet vreselijk zijn geweest voor de onschuldigen die dit hebben moeten zien", zei Hill. "Dit tolereren wij niet. We werken er hard aan om de raddraaiers op te pakken. Dit soort events moeten veilig zijn voor het publiek. Ik wil alle video's en gemaakte beelden zien. Neem contact met ons op."