Russische MMA’er met monsterbiceps verliest mogelijk zijn armen: ‘Ik ben bang’

7 maart 2021

De Russische MMA-vechter Kirill Tereshin worstelt al een tijdje met zijn gezondheid nadat hij zijn armen zo groot als een voetbal wist te maken. Dit deed hij door er goedkope olie in te spuiten. Wrong move, blijkt nu. Als Tereshin niet vlug wordt geopereerd, dan dreigt de vechter zijn beide armen te verliezen.


De 24-jarige Rus is al sinds 2017 bewust van het gevaar van zijn onnatuurlijke spieren. Artsen adviseerden hem de olie per direct uit zijn armen te laten zuigen, maar de ijdele man wilde daar niets van weten. Pas 2 jaar later, toen een deel van zijn spieren begon af te sterven, besloot Tereshin onder het mes te gaan.

Bang
Popeye, zoals zijn bijnaam luidt, onderging meerdere operaties, maar volgens The New York Post is het probleem nog lang niet de wereld uit. Artsen hebben langer de tijd nodig om de afgestorven spiermassa weg te halen, zonder dat daarbij zenuwen, pezen en bloedvaten verder beschadigd raken. Tereshin merkt bovendien dat zijn gezondheid eronder begint te lijden. "Ik ben pas 24 en mijn immuunsysteem lijdt onder deze ontsteking. Ik weet echt niet wat er te gebeuren staat. Ik ben bang dat ik m'n armen straks nooit meer kan gebruiken en had dit dan ook nooit moeten doen", zegt hij.

Resultaten vielen tegen
Tereshin legt uit wat hem ooit bezielde: "Ik heb mijn armen opgepompt vanwege mijn eigen domheid. Ik heb niet nagedacht over de gevolgen. (...) Ik ging, voordat ik in militaire dienst moest, 2 jaar naar de sportschool, maar de resultaten vielen tegen." Eenmaal in het leger was hij bang om af te vallen en te worden gepest vanwege zijn tengere gestalte. "Om die reden besloot ik de olie zelf te gaan injecteren."