Ryan Bader en Rampage Jackson hebben fittie na afloop van Bellator 226 (video’s)

8 september 2019

Het werd flink ongezellig na de op het oog lekkere overwinning van de Amerikaan Ryan Bader op de Fransman Cheick Kongo tijdens Bellator 226. Rampage Jackson, MMA-legende, kreeg het na het gevecht in de octagon met zijn rivaal Bader aan de stok.


Bader won van Kongo maar plaatste tijdens het knokken per ongeluk een vinger in zijn oog. Zijn overwinning werd naderhand omgezet in een 'onbeslist' gevecht. "Je bent daar in het heetst van de strijd, weet je", zei Bader, die zich van geen kwaad bewust was.

Sorry
"Vingers gaan altijd in de ogen. Het was onbedoeld. Ik heb de herhaling niet gezien. Het spijt me als ik zijn ogen heb geraakt," zei Bader. Maar na de wedstrijd was Bader minder kalm. Hij liep de kooi uit en stuitte op aartsrivaal zwaargewicht Jackson.

Deze vloog op Bader af om hem na een woordenwisseling een lesje te leren en de aanwezige beveiliging moest veel moeite doen om erger te voorkomen. Jackson bleef tekeergaan en had het publiek tegen. Zij floten hem uit en schreeuwden hem toe.

Oud zeer
Niet alleen is Jackson een vaste teamgenoot van Kongo. Ook heeft hij een verregaande mot met Bader. De 2 knokten 7 jaar terug in de UFC met elkaar, die Bader via een unanieme beslissing won van Jackson. Jackson was woest: hij klaagde over het worstel-gehalte van Bader en was boos op de UFC. Hij wilde tegen vechters vechten en niet tegen worstelaars. Dat vechten was zaterdagnacht anders bijna gelukt!