Schokkend nieuws: Bokser Dadashev (28) overleden na gevecht

23 juli 2019

AFP

De Russische bokser Maxim Dadashev is overleden aan de verwondingen die hij vorige week vrijdag had opgelopen bij een wedstrijd in de Verenigde Staten. Dadashev (28) moest in zijn partij tegen Subriel Matias uit Puerto Rico zoveel zware klappen op zijn hoofd incasseren, dat zijn trainer na de 11e ronde besloot op te geven.


De zichtbaar aangeslagen Rus was het niet een met zijn trainer, maar die stond er op dat verder boksen geen optie was. De Rus, die zijn vorige 13 gevechten allemaal had gewonnen, werd al in de ring onderzocht door een arts. Hij zakte later op weg naar de kleedkamer in elkaar.

Zware hersenschade
Dadashev onderging in het ziekenhuis een operatie aan zijn hersenen en werd vervolgens in kunstmatige coma gebracht. De bokser bleek echter zware hersenschade te hebben opgelopen bij het gevecht. Dinsdag kwam naar buiten dat hij is overleden.

Financiële steun
,,Het is heel triest, ik heb hier geen woorden voor”, zei de voorzitter van de Russische boksbond. Hij beloofde de familie van Dadashev ook in financieel opzicht te gaan ondersteunen.