Schoonpa Nieky Holzken: ‘Gevecht Badr-Rico is bijzaak’

5 december 2016

ANP

Sjef Weber, schoonvader van wereldkampioen Nieky Holzken, is een fantastisch figuur. Weber is trainer van de Helmondse kickbokser en onder meer bekend van de RTL5-serie Nieky Holzken: De Knock-Out van Brabant. In dat programma deed hij vaak leuke uitspraken die voor velen niet te volgen waren. Ook in een recent interview, over de wereldtitelwedstrijd van Holzken, deed Weber weer eens gek.


Nieky Holzken is wereldkampioen kickboksen en verdedigt 10 december zijn Glory-wereldtitel in de König-Pilsener-Arena in het Duitse Oberhausen tegen Cédric Doumbé. Toch praat iedereen alleen maar over het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. Tot ergernis van coach en tevens schoonvader Sjef Weber. "Onze wedstrijd is veel belangrijker", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

'Bijpartij'
Sjef Weber focust zich op de partij van zijn schoonzoon en pupil Nieky Holzken en noemt de matpartij tussen Badr Hari en Rico Verhoeven 'opgeblazen'. "Wij vechten voor de wereldtitel. Onze wedstrijd is veel belangrijker. Eigenlijk is Badr tegen Rico de bijpartij." De schoonvader zegt dat het hem een worst zal zijn wie er wint. "Ik ken Badr en ik ken Rico. Maar Badr heeft al 3 jaar niet gevochten. Ik vraag me af of ze elkaar überhaupt durven aan te raken."

Nieky heeft meer kwaliteit
Coach Weber is samen met Holzken druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten voor de partij tegen Doumbé. "We hebben een goede voorbereiding en trainen keihard, net als elke andere wedstrijd. Zij moeten tegen dé wereldkampioen, zij moeten beter zijn. Nieky heeft meer kwaliteit dan zijn tegenstander, dus ik denk ik dat we weer wereldkampioen worden. Maar laat duidelijk zijn: we onderschatten niemand.''