Shane Burgos verlaat de UFC en treedt toe tot de PFL Featherweight

15 augustus 2022

Shane Burgos was een free agent nadat zijn contract bij UFC verlopen was, wilde de markt uittesten en heeft nu uiteindelijk besloten om bij PFL te gaan vechten. Hij is blij met de beslissing. Zijn 1e gevecht voor PFL hoopt hij in november of december te spelen.


"Het was een offer dat ik niet kon weigeren. Het was een goede deal", hij zou tot tientallen miljoenen kunnen verdienen als zijn prestaties ook daarnaar zijn: "Wanneer alles wel is na het 1e seizoen, want ik verwacht natuurlijk wel om te winnen, dan ben ik een multimiljonair.

'Geen makkelijke keuze'
Hij gaf aan dat het geen makkelijke keuze was om te maken, maar dat de aanbieding echt te goed was. "Ik heb 2 dochtertjes thuis en ik moet naar hen kunnen kijken wanneer het erop zit in de sport. Met deze deal durf ik dat zeker te doen", zei hij in het interview waarin hij vertelde de overstap te hebben gemaakt.

Bedankt UFC
Hij wil wel nog de UFC bedanken voor zijn tijd die hij daar heeft gehad. "11 gevechten in de UFC, dat is iets waar ik altijd van gedroomd heb. UFC gaf mij het platform om in een situatie te komen waarin ik nu zit. Iedereen bij UFC, ik kan jullie niet genoeg bedanken."