Spierballentaal Rico: ‘Gevecht met Badr of ik verleng contract niet’

14 mei 2019

ANP

Kickbokser Rico Verhoeven (30) wil niets liever dan een nieuw gevecht met Badr Hari. Ondanks een dopingschorsing verlengde Hari onlangs zijn contract bij kickboksorganisatie Glory. Alle reden voor Verhoeven om een gevecht met hem te eisen.


Dat gevecht moet in december plaatsvinden. ,,Anders verleng ik míjn contract bij Glory niet", zegt Verhoeven tegen het AD.

Rico wist van niks
Soms met enige verbijstering volgde Rico Verhoeven de afgelopen maanden het nieuws over Badr Hari. Dat Hari betrapt was op doping? Verhoeven wist van niks. Dat de 34-jarige Marokkaan al sinds mei vorig jaar geschorst is voor 19 maanden? Niemand die de absolute ster van kickboksorganisatie Glory iets vertelde.

Geen ramp, maar nu Hari  ondanks zijn dopingschorsing toch heeft bijgetekend, is Rico duidelijk: ,,Ik wil graag dat mijn eerstvolgende gevecht tegen Badr is. Zoals ik het uitreken, kan dat in december. Dan mag hij namelijk weer vechten. Er zijn voor Glory geen redenen om nog langer te wachten. Mijn laatste gevecht was in september. Dus in december heb ik al een jaar en 3 maanden niet gevochten.”

Geen haast 
3 andere vechtsportorganisaties dan Glory zijn in gesprek met de Brabander, die uitgroeide tot een echte BN’er, om hem vast te leggen. Daarom heeft Rico ook geen haast om z'n contract te verlengen.

"Kijk”, zegt Verhoeven, die in december 2016 Hari versloeg omdat die in de 2e ronde een blessure opliep. ,,Iedereen wist na het eerste gevecht tegen Badr dat het hiermee niet afgelopen zou zijn. Iedereen wil dat tweede gevecht tussen ons. Toen ik Badr een keer sprak, alweer 2 jaar geleden of zo, zeiden ook wij tegen elkaar dat wij allebei dat 2e gevecht willen. Ik heb dat 2e gevecht van Glory gewoon nog tegoed en nog niet gekregen. Dit is wat ze mij moeten leveren."

Glory is aan zet
"Maar ondertussen is wel mijn contract afgelopen", vervolgt Rico. "Dus het is nu zo: Badr heeft bijgetekend, dus het is nu aan Glory om een gevecht tegen Badr in december te realiseren. Pas als het gevecht is gepland, praat ik met Glory over verlenging van míjn contract. Zo simpel is het."

"Ik wil eerst tegen Badr vechten en pas daarna komen anderen aan de beurt”, aldus Verhoeven, die 19 maanden schorsing voor zijn rivaal wel ‘zwaar genoeg’ vindt. "Nog zwaarder straffen, zou zijn carrière verwoesten."

Glory zegt in een reactie dat er geen mededelingen worden gedaan over onderhandelingen. ,,Maar het klopt dat Badr in theorie in december weer mag vechten”, zegt directeur sport Cor Hemmers.