Stem! Welke van de 5 gevechten van deze eeuw is écht het gevecht van deze eeuw?

20 december 2019

Imago Sport

Sportgeschiedenis.nl omschreef het treffend: het is pure luiheid van de bijnaamverzinners. Er werden al genoeg gevechten in deze eeuw bekroond tot 'gevecht van de eeuw'. En dat terwijl we pas 20 van de 100 jaar van deze eeuw hebben gehad. Welk gevecht is volgens jou nu echt het gevecht van de eeuw? Tot nu toe, dan.


We zetten 5 gevechten die de titel hebben gekregen op een rijtje. Daarna vertellen we ook nog welke 13 gevechten in de vorige eeuw de titel 'gevecht van de eeuw' kregen.

Floyd Mayweather - Manny Pacquiao
The Fight of the Century, zo werd dit gevecht in de Amerikaanse media genoemd. De Amerikaanse bokskampioen Money nam het op tegen Pacman uit de Filipijnen. Uiteindelijk won Mayweather het duel door een unaniem jurybesluit.

Rico Verhoeven - Badr Hari (1)
Deel 1 van het gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari was op 10 december 2016. Door veel Nederlanders werd deze Superfight van te voren beschouwd als het gevecht van de eeuw. Hari moest helaas snel opgeven met een geblesseerde arm.

Conor McGregor - Floyd Mayweather
Op 26 augustus 2017 debuteerde MMA-vechter McGregor in het boksen. Hij wilde het namelijk opnemen tegen Mayweather. De bokskampioen verloor nog nooit een wedstrijd en daar zou de Ier wel even verandering inbrengen. Beide heren wonnen: McGregor kreeg 100 miljoen dollar voor het gevecht, Mayweather bijna 300 miljoen. Uiteindelijk won de Amerikaan ook het gevecht in de 10e ronde.

Conor McGregor - Khabib Nurmagomedov
De Ier verloor bijna een jaar later - op 3 augustus 2018 - weer een belangrijk gevecht. Terug in de MMA bleek de Rus Khabib te sterk voor McGregor. Na de wedstrijd liep het compleet uit de klauwen in Las Vegas. De maten van beide vechters gingen met elkaar op de vuist.

Rico Verhoeven - Badr Hari (2)
Deel 2 van het gevecht tussen de Nederlandse kemphanen staat op het programma. Op zaterdag 21 december krijgen we de rematch tussen Rico en Badr voorgeschoteld. Het gevecht van de eeuw? Of moeten we wachten op een antwoord tot ná het gevecht?

Wat is voor jou het gevecht van de eeuw?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


De 13 gevechten van de vorige eeuw zijn (volgens Sportgeschiedenis.nl):
1936: Joe Louis – Max Schemling
1951: Randolph Turpin – Sugar Ray Robinson
1964: Muhammed Ali – Charles Sonny Liston
1965: Muhammed Ali – Charles Sonny Liston
1966: Muhammed Ali – George Chuvalo
1971: Muhammed Ali – Joe Frazier
1974: Muhammed Ali – Joe Frazier
1974: Muhammed Ali – George Foreman
1980: Roberto Duran – Sugar Ray Leonard
1981: Sugar Ray Leonard – Tommy Hearns
1982: Rudi Koopmans – Alex Blanchard
1988: Mike Tyson – Michael Spinks
1989: Sugar Ray Leonard – Tommy Hearns