Taxichauffeur bewusteloos gemept door kickbokser: ‘Hij begon’

23 februari 2021

ANP
taxi kickbokser

Een taxichauffeur uit Dordrecht is onlangs bewusteloos geslagen door een klant. Na de rit ontstond een woordenwisseling over de betaling, waarna de chauffeur in elkaar werd geslagen. De verdachte, kickbokser Y.H. (21) uit Hellevoetsluis, beweert echter dat het zelfverdediging was.


Dat schrijft AD De Dordtenaar. Bij een tussenstop vertrouwde de taxichauffeur de boel niet meer. Volgens hem stapten beide inzittenden, H. en een vriendin, achter elkaar uit en was hij bang dat ze zouden wegrennen. Hij zei tegen de twee dat ze het bedrag van 206,99 euro op de teller moesten betalen of dat een van hen bij hem moest wachten tot de ander terug was.

'Hij begon'
Volgens de chauffeur stormde H. toen op hem af en sloeg hij hem tegen de vlakte. Bij de politierechter beweerde H. dat de taxichauffeur juist als eerste sloeg, nadat ze inderdaad een woordenwisseling hadden over de betaling. "Hij is begonnen. Hij gaf me twee of drie klappen", zei de kickbokser, die naar eigen zeggen de bestuurder ook een mes zag trekken.

Straf
De officier van justitie wees erop dat de politie geen mes heeft gevonden en weigerde daarom de ‘slachtofferrol’ van H. te accepteren. Hij eiste een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier weken.

De politierechter nam die strafeis over, maar verlaagde de proeftijd van twee naar een jaar. H. moet de chauffeur verder 2500 euro aan misgelopen inkomsten betalen, alsmede de 200 euro voor de rit en 500 euro schadevergoeding.