TeamNL-boksers staan voor pittige opgave in Eindhoven Box Cup

11 oktober 2018

Pro Shots

Er wordt weer gebokst in Eindhoven! De Eindhoven Box Cup gaat van start en de loting voor de boksers van TeamNL liegt er niet om. Donderdagmiddag vond de accreditatie, weging, keuring en loting plaats en werd bekend wie het in de 1e partijen tegen elkaar opnemen.


De EBC gaat vrijdag vanaf 12.00 uur van start. Per dag worden er meer dan 50 wedstrijden gebokst. De TeamNL-boksers mogen hun borst natmaken. Nouchka Fontijn, winnares van Olympisch zilver in Rio, moet het meteen opnemen tegen de Russische kampioen Liubov Iusupove. Jemyma Betrian moet het doen tegen Marine Camara uit Frankrijk.

Kraker
De absolute kraker van de vrijdag is de partij tussen Chelsey Heijnen en de Russin Irina Avtina. Beide dames zijn voormalig jeugdkampioen van Europa.

Heren
Max van der Pas neemt het in de 1e ronde op tegen Islam Irshaid uit Palestina, Peter Müllenberg is vrijgeloot en hoeft zaterdag pas aan de bak tegen de winnaar van de partij tussen de Ier Tony Brown en de Engelse Joshua Woods. Artjom Kasparian treft in John Marvin ook een Engelsman.

Check hier de volledige loting van de Eindhoven Boxing Cup.