🎥 | MMA-vechter draait door bij teamgevecht: blijft beuken op bewusteloze opponent

29 november 2021

Het 'teamsport MMA'-event The War 3 in Polen heeft voor de nodige ophef gezorgd. Op het gala, waarbij MMA-vechters het in teams tegen elkaar opnamen, sloeg 1 van de vechters letterlijk nogal door toen zijn tegenstander al lang en breed uitgeteld op het canvas lag.


Fans op social media werden gek van opwinding toen The War 3 werd aangekondigd. Zij konden hun geluk ook niet op toen de knokkers er besloten een ware show van te maken. 1 van de vechters vergat echter alle codes en regels en beukte flink door op een opponent die bewusteloos op de grond lag.

MMA-vechter slaat door op bewusteloze tegenstander
Zelfs nadat de scheidsrechter ingreep, bleef hij doorslaan. Terwijl de arme, voor pampus liggende vechter al een tijdje sterretjes zag, bleef hij klappen krijgen. Vanaf 17 seconden in het videootje is goed te zien hoe de vechter neergaat en er binnen enkele tellen geen beweging meer in hem zit.

Ondanks dat er maar liefst 3 scheidsrechters rondliepen om de vechters in de gaten te houden, misten zowel zij als de regie een groot deel van het voorval. Pas na talloze klappen en enkele seconden kwam er een scheids bij. "Als scheidsrechters atleten al niet meer kunnen beschermen, is het geen sport meer", was een veelgelezen reactie van critici op social media.