Thuiswedstrijd voor bokser Koster: ‘Uitgaan van eigen krachten’ (video)

21 oktober 2017

Aïto Koster is een van de Nederlandse toppers die meedoet aan het EBC-bokstoernooi in Eindhoven. De 21-jarige bokser vecht een thuiswedstrijd, want hij woont op 10 minuten rijden van de Lichtstad. In de 1e ronde zette hij een goede partij neer. In de halve finales treft hij absolute wereldtop: de Mongoliër Munkh-erdene Uranchimeg.


Deze bokser deed meerdere keren mee aan de Olympische Spelen en heeft veel meer ervaring dan Koster. Toch heeft de jonge Nederlander vertrouwen. "Ik heb hem goed bestudeerd en samen met mijn coach een plan opgesteld. Ik weet dus waar zijn sterke en zwakke kanten zitten. Gewoon uitgaan van mijn eigen krachten."

Extra kracht
Koster is geboren in Weert en traint in Eindhoven. Er zit dus veel familie in de zaal om hem aan te moedigen tijdens zijn wedstrijden. "Er is veel support en dat geeft me extra kracht", aldus Koster.

Wereldniveau
Ook ziet de Nederlander dit toernooi als een grote kans. "Meestal moeten wij naar het buitenland toe. Maar we kunnen nu op het hoogste niveau presteren in eigen land. Echte wereldniveau in Eindhoven."