Titelgevecht ontaard in schandalig schouwspel (video)

11 februari 2017

Brandon Cook die publiekslieveling en local hero Steven Butler had verslagen met een technische knock-out? Dat kon het publiek in het Centre Bell in Montreal, de thuishaven van de ijshockeyclub Montreal Impact, duidelijk maar matig smaken. In een handomdraai ontaardde het Noord-Amerikaanse titelgevecht bij de licht-middelgewichten (IBF/WBA) in een schandalig schouwspel.


Bekogeld
Cook (30) werd na afloop van deze 'Battle of Canada' niet alleen uitgefloten, de bokser uit Toronto werd ook bekogeld met allerhande projectielen en zeeg uiteindelijk uitgeteld neer toen hij een ijsemmer vol op het hoofd kreeg. Een incident waar ook Butler (21) zijn rol in had gespeeld: net voor de inslag had hij zijn opponent immers een klein maar doeltreffend duwtje gegeven.

Supporters vs. supporters
In het publiek ontstond een massále vechtpartij tussen heethoofden uit clan-Cook, zo'n 500 man sterk in het Centre Bell, en de aanhang van Butler, geruggensteund door enkele duizenden supporters. Uiteindelijk werden daarbij twee mensen opgepakt. Vijf mensen moesten met lichte verwondingen worden overgebracht naar het ziekenhuis.
reacties
ReageerReageer op dit bericht