Trainingsmaat McGregor: ‘Mayweather heeft al jaren een lelijke vechtstijl’

17 juli 2017

Screenshot Facebook Robbie Hageman

Het gevecht tussen Floyd 'Money' Mayweather en Conor McGregor werd al in april aangekondigd. Het gevecht tussen de 2 kemphanen zelf vindt pas op 26 augustus plaats. Het vuurtje werd de afgelopen week al flink opgestookt, al helemaal nadat beide heren 3 dagen geleden een verhitte persconferentie gaven.  Robbie Hageman traint af en toe met de Ierse MMA-vechter en verwacht ook dat hij de Amerikaanse boksveteraan gaat verslaan.


De 26-jarige voormalig wereldkampioen kickboksen sprak McGregor nog geen 2 weken terug voor het laatst, vlak voor de persconferenties. Hageman vindt alleen al de leeftijd en het fysieke verschil tussen beide vechters in het voordeel van de Ier, ondanks het feit dat Mayweather in zijn hele loopbaan nog nooit een profpartij heeft verloren (49-0, red.).

"Floyd heeft er een tijdje uit gelegen", vertelt hij aan Sportnieuws.nl. "Bovendien is de beste man al 40 jaar oud. Dan ben je 'op leeftijd' in de bokswereld. Daarbij heet Conor iets speciaals wat weinig andere vechters hebben." Met dat speciale doelt Hageman op het zelfvertrouwen van de 29-jarige vechtmachine. "Hij wilde sowieso boksen", vervolgt Hageman. "Of zijn tegenstander nou Mayweather heet of niet."

Grote jongen, grote mond
McGregor tankt dat vertrouwen deels doordat hij goed is in trashtalken, een gebied waarin Mayweather ook uitblinkt. "Het zelfvertrouwen van Conor is speciaal en ook probeert hij zijn tegenstanders van te voren al verbaal af te breken. We weten allemaal hoe dat met José Aldo is gegaan." Hij is niet bang dat McGregor's stijl hem tegen gaat zitten. MMA blijft een andere sport dan het pure boksen, weet ook Hageman

"Conor houdt zich al een tijdje bezig alleen maar met boksen bezig. Daar ligt zijn focus op." Volgens Hageman krijgt Mayweather het heel moeilijk. "McGregor vecht raar, sowieso al omdat hij met zijn rechtervoet voor staat. Daarbij vecht hij alleen tegen boksers waarvan hij de stijl al kent. Mayweather kent Conors stijl niet, aangezien Conor nooit heeft gebokst."

Want als trainingsmaat weet Hageman als geen ander hoe McGregor met zijn armen tekeer kan gaan. Juist daarom zijn die psychologische spelletjes van extra grote waarde voor zijn sparringpartner. "Nog voordat het gevecht begonnen is, zit Conor al onder de huid van zijn tegenstander."

Rondjes rennen
De Eindhovenaar is simpel gezegd geen fan van Mayweather's slip, hit and run-tactiek: Lang kijken, toeslaan om vervolgens gelijk terug in de verdedigende dekking te treden. "Een lelijke stijl, als je het mij vraagt. Maar ja, zo doet hij dat al heel zijn carrière."

Afgeslagen uitnodiging
Daar waar fans over heel de wereld er graag bij wilden zijn, kan Hageman op de dag van het gevecht niet aanwezig zijn. "Helaas ben ik druk met mijn eigen sportschool. Ik kan niet even een week weg voor een partij die ik live ook kan kijken." Binnenkort wordt Hageman weer herenigd met de Ierse sloper. "Dan ga ik weer zijn kant op hem met voorbereidingen te helpen."

reacties
ReageerReageer op dit bericht