Transgender vrouw wint van man in Braziliaanse MMA-partij (video)

12 maart 2018

Anne Veriato heeft zaterdag een hele knappe prestatie neergezet in Brazilië. De Braziliaanse is een transgender vrouw en versloeg een man, Railson Paixao, in een haar eerste MMA-partij op Mr. Cage 34. Het was de jury die ervoor koos dat Veriato won.


"Toen ik op de mat stond voor wedstrijden dacht iedereen dat ik in de verkeerde categorie zat en vroegen ze om documenten enzo", vertelt Veriato in gesprek met MMA Fighting.

"Mijn tegenstanders en hun teams zeiden: 'je vecht tegen haar? Oké, dit wordt makkelijk.' Altijd nadat ik won kwamen ze naar me toe om hun excuses aan te bieden. Ik bleef wedstrijden doen en toernooien winnen en mensen begonnen me te respecteren."

Veriato wil blijven knokken tegen mannen
De transgender vrouw wil het liefst blijven vechten tegen mannen. "Het is alleen eerlijk om tegen mannen te vechten. Het is nooit in me opgekomen om tegen een vrouw te vechten omdat ik denk dat ik te goed ben", zegt ze zelfverzekerd.

"Als ik in mijn hele loopbaan mannen versla, doe ik dat ondanks mijn hormoonproces. Ik weet alleen dat ik goed ben nadat ik mannen versla. Dat maakt me blij en hongeriger om te trainen. Ik vind het niet eerlijk om tegen vrouwen te vechten."

Dit bericht verscheen eerder op MMA Planet.