Tyson Fury maakt Anthony Joshua belachelijk: ‘Hij kan nog geen eens een peuk roken’

8 september 2021

In gesprek met oud-voetballer Gary Neville heeft topbokser Tyson Fury voor de verandering opnieuw opvallende uitspraken gedaan. De 33-jarige Gypsy King haalde onder meer uit naar zijn grote rivaal Anthony Joshua.


Zijn 2 jaar jongere rivaal zei dat hij Fury makkelijk zou verslaan ('I'll smoke him'). Die woorden vielen bij Fury in het verkeerde keelgat. Het zwaargewicht wist niet of hij moest lachen of er serieus op in moest gaan.

Stil zijn
In gesprek met Neville zei Joshua dat hij Fury zou verslaan, waar en wanneer het langverwachte gevecht ook plaats gaan vinden. "Joshua kan nog geen eens een sigaretje roken, laat staan de Gypsy King verslaan", zei Fury.

"Hij heeft de mineralen niet om mij te verslaan. Ik zei tegen Eddie Hearn, Joshua's promotor, wat het grootste verschil tussen hem en mij is. Hij (Joshua) is een zakenman, ik ben een fucking Spartaan. Ik maak die bodybuiler kapot."

Wanker
Ook over Hearn had Fury iets te zeggen. De promotor heeft vaker aangegeven dat hij er spijt van heeft dat hij niet de promotor is van Fury. "Hij had de mogelijkheid om mij te tekenen. Eddie Hearn is een echte, zuidelijke rukker."