Tyson Fury neemt pauze van boksen na superfight met Francis Ngannou: ‘Wil Hollywood-film maken’

19 september 2023

Getty Images
Tyson-Fury

Het lijkt er niet op dat Tyson Fury na zijn gevecht met Francis Ngannou heel snel tegen andere tegenstanders zal knokken. De Engelse zwaargewichtkampioen neemt het op 28 oktober tegen elkaar op in Riyadh, Saudi-Arabië en dat wordt voor de Engelsman voorlopig zijn laatste wedstrijd.


"Ik heb nieuwe doelen na het boksen, dus iedereen gaat eraan", vertelde Fury in zijn interview met Queensberry Promotions. "Ik wil bovenaan de Forbes-lijst staan als de best betaalde atleet ooit voor het jaar en ik wil een Hollywood-film maken. De bokswereld heb ik toch al uitgespeeld, daar hoef ik niet veel meer te doen."

MMA-gevechten
Dat betekent niet dat Fury helemaal niet meer gaat knokken. The Gipsy King zou het graag nog tegen sterren uit het MMA opnemen. Eerst moet Ngannou er dus aan geloven, maar Fury heeft nog meer plannen. "Hopelijk beuk ik door Ngannou heen en dan vecht ik ofwel tegen Ngannou in een kooi of ik vecht tegen Jon Jones in een bokswedstrijd."

'Alles al gewonnen'
Volgens Fury is er voor hem niets meer te halen, dus lijkt de weg open te liggen voor concurrenten als Oleksandr Usyk en Anthony Joshua. "Ik heb alles gedaan wat er te doen is, ik heb elke titel gewonnen die er te winnen valt en ik ben al vijftien jaar ongeslagen, een tweevoudig ongeslagen kampioen."