Tyson Fury wil koste wat het kost weer boksen

18 september 2017

Getty Images

Voormalig wereldkampioen boksen Tyson Fury wil de ring weer in. De 29-jarige Brit heeft alleen één probleem: hij is nog altijd voor onbepaalde tijd geschorst vanwege doping.


Zijn zaak is overigens nog steeds niet door het Britse antidopingbureau afgehandeld. Daardoor kan de Britse boksbond nog geen beslissing nemen over een mogelijke rentree van de onberekenbare Brit.

Oneerlijk
Volgens Fury wordt hij niet eerlijk behandeld. "Hoe lang moet ik nog wachten? Zuiver mijn naam en laat mij terugkeren naar mijn vroegere glorietijd. Ik ben onschuldig, laat me vrij.''

Fury heeft sinds zijn overwinning op Vladimir Klitsjko in november 2015 niet meer gebokst. Hij ging na dat wereldtitelgevecht door een diep dal. Hij raakte aan de drank, werd depressief en kondigde een paar keer zijn definitieve afscheid van de ring aan. Daar kwam Fury echter steeds weer op terug.

15 maanden
"Het onderzoek naar mij loopt nu al 15 maanden. Bij anderen duurt zo'n zaak maar een paar maanden. Waarom word ik anders behandeld? Er zal toch wel een wet voor mensenrechten zijn, die voorkomt dat iemand dit moet meemaken?''

Eerder op de maandagavond werd bekend dat oud-profvoetballer Rio Ferdinand de ring in wil als bokser.
reacties
ReageerReageer op dit bericht