UFC-baas Dana White lovend over Nederland: ‘Titelgevecht is hier absoluut mogelijk’

29 januari 2020

Getty Images

UFC-baas Dana White is gek op Nederland. De 50-jarige voorzitter sluit zelfs niet uit dat er wel eens een titelgevecht georganiseerd zou kunnen worden in Nederland.


"Nederland is altijd een broeinest geweest voor de vechtsport", vertelt White in een interview met Veronica. De Amerikaan geeft ook antwoord op de vraag wat we nog meer kunnen verwachten. "We hebben hier tot nu toe hele succesvolle evenementen gehad. Alles is mogelijk, we zouden hier absoluut een groot titelgevecht kunnen organiseren."

Overeem
White is ook lovend over de Nederlandse MMA-vechter Alistair Overeem: "Alistair is één van de besten ooit. Die gast houdt het ondanks de 60 gevechten die hij achter zijn naamt heeft, al heel lang (20 jaar red.) vol. En dan hebben we het alleen over de MMA, en niet eens over zijn kickbokscarrière."

Complimenten
White kan nog wel even doorgaan met de complimenten voor de man uit Leusden: "Het is ook iemand die heeft laten zien dat hij in verschillende gewichtsklassen kan vechten. In zijn carrière heeft Alistair alleen tegen de allerbesten gevochten. Hij is een legende en zal de geschiedenisboeken ingaan als 1 van de pioniers van de sport."