UFC-baas White wil NFL-team kopen met Fertitta-broers

17 juni 2019

AFP

Dana White is het gezicht van de UFC geworden. Hoewel hij nog wel even bij de UFC betrokken blijft, is hij ook niet bang om soms verder te kijken dan de wereld van de vechtsport. Samen met de broers Frank en Lorenzo Fertitta, voormalig eigenaars van de UFC, zou White naar een sportteam zoeken dat ze samen kunnen kopen.


Ze richten hun pijlen in ieder geval niet op een bescheiden Engelse voetbalclub van het 3e niveau. De mannen gaan meteen voor grote clubs uit de NFL. "Ik heb gehoord dat de Panthers en de Broncos beschikbaar zijn en dat de Chargers misschien ook in de verkoop gaan. We zien wel hoe het loopt."

Het is niet voor het eerst dat de 3 mannen bezig zijn met een mogelijke overname van een sportclub. Een paar jaar geleden hebben ze ook al hun opties in de NBA onderzocht, vertelde White aan MMA Junkie, maar dat is niks geworden.

Dikke portemonnee
Om een team in de NBA of NFL te kopen moet je wel een hele dikke portemonnee hebben. Als je even research doet op internet zie je al snel dat de mannen samen goed zijn voor meerdere miljarden. Met dat geld moet het wel lukken om een team in handen te krijgen.