UFC-gevecht tussen Ferguson en Khabib voor 5e keer gecanceld: dit zijn de redenen

1 april 2020

Getty Images

Het grote titelgevecht in de UFC tussen Tony Ferguson en Khabib Nurmagomedov gaat niet door, zoveel is wel duidelijk nu Khabib opgesloten zit in Rusland. Het is nu al de 5e keer dat het gevecht gecanceld wordt. Wat waren de 4 voorgaande redenen? Sportnieuws.nl zet ze op een rijtje.


De 1e keer dat de 2 vechters tegenover elkaar zouden staan, was al in 2015. Maar Khabib brak in een training een rib en kon dus niet vechten. Hij werd vervangen door Edson Barboza. Ferguson won het gevecht tegen Khabibs vervanger.

Ferguson naar het ziekenhuis
In april 2016 zouden Khabib en Ferguson weer tegenover elkaar staan. Maar dit keer moest Ferguson opgeven. 16 dagen voor het gevecht moest hij naar het ziekenhuis omdat hij (bloed)vocht in z'n longen had.

2 dagen voor gevecht: afgelast
In maart 2017 werd poging 3 gedaan om beide heren met elkaar te laten vechten. Dit keer werd 2 dagen voor UFC 209 het gevecht gecanceld omdat Khabib naar het ziekenhuis moest. Hij had complicaties na een poging van extreem gewichtsverlies.

Bizarre knieblessure
In april 2018 liep Ferguson een bizarre blessure op toen hij het podium op moest voor mediaverplichtingen voor de 4e poging voor een gevecht tegen Khabib. Hij scheurde iets af in z'n knie en kon dus niet vechten.

Poging 5
Op 18 april 2020 zouden de 2 in Amerika weer tegenover elkaar staan, maar omdat Khabib vanwege het coronavirus Rusland niet uit kan, gaat ook poging 5 niet door.