Francis Ngannou wil als kampioen meer geld zien van UFC: ‘Krijgen wat ik verdien’

14 oktober 2021

UFC-baas Dana White is de starre houding van regerend kampioen in het zwaargewicht Francis Ngannou meer dan zat en het boterde al langer niet tussen hem en de vechter. Volgens White wil Ngannou, die zijn laatste 5 partijen op weergaloze wijzen met gekke KO's wist te winnen, zijn contract niet verlengen. Volgens de 35-jarige Frans-Kameroense sloper ligt het anders.


Tegen The MMA Hour vertelde hij hoe de zaken volgens hem zijn gegaan. "Ik heb geen nieuw contract getekend", sloot hij uit. "Allereerst: er is een clausule in UFC-contracten voor kampioenen en zij (UFC) hebben geprobeerd druk te zetten met de contractverlenging. Dat ik nog niet getekend heb, is volgens mij het grootste probleem."

Ngannou vindt dat de contracten niet in verhouding staan met de opbrengsten van de gevechten. Hij wil meer geld zien in het vernieuwde contract en verwees andermaal naar de clausule. "Ik heb de voorbije 2 jaar 2 keer gevochten en geld moeten lenen om van te kunnen leven en mijn passie te kunnen beoefenen. Daar geeft niemand iets om. Ik wil gewoon krijgen wat ik vind dat ik hoor te verdienen. Anders kan ik beter gaan boksen."

Lees ook: 'Jake Paul pest Dana White en somt over geld klagende UFC-vechters op'

'Dure vakanties'
Wat hem nog het meest stoort, is dat UFC en White hem - volgens Ngannou - terug willen pakken door te zeggen dat hij met vakantie is. Ngannou boekte weliswaar lucratieve reisjes, maar wil absoluut vechten. "Zij doen nu alsof ik niet wil vechten", reageerde Ngannou. UFC is voornemens een interim-titelgevecht in te plannen, zonder de aanwezigheid van de kampioen.

"UFC probeert mij in diskrediet te brengen. Zij moeten niet zeggen 'dat ik op vakantie ben', of wil gaan. Daarbij heb ik ook helemaal geen probleem met dat interim-gevecht. Lekker doen, maar zonder mij te saboteren." Hij is dan ook gek op de organisatie.

Zand erover
"Ik ben dol op UFC. Nog gekker ben ik van vechten, maar dit zijn de dingen achter de schermen waarin ik graag verandering wil zien. Los hiervan hoop ik ook dat we er samen uit komen." Maar, in de kooi keert hij voorlopig niet terug. Niet in wedstrijdverband. "Tot die tijd kan ik niet zoveel doen."