UFC’er beukt tegenstander KO en is boos op twijfelende scheids: ‘Hij moet ingrijpen’ (video)

16 september 2019

De Amerikaan Justin Gaethje liet opnieuw zien dat hij een erg goede UFC-vechter is. In het main-event van UFC Vancouver van afgelopen weekend liet hij weinig heel van Donald 'Cowboy' Cerrone. Wel had Gaethje commentaar op de leiding.


Na 1 ronde klaarde Gaethje de klus na een mooie rechterstoot, een serie uppercuts een mooie elleboog. De scheids leek tussenbeide te komen, maar twijfelde. Gaethje staarde hem aan en gaf Cerrone nog een paar petsers waarna de scheids alsnog het gevecht stopte.

WAT ZIJN WE AAN 'T DOEN REF?!
Dit leidde weer tot een gefrustreerde reactie van Gaethje, die vond dat de ref beter moest handelen. "Cowboy is mijn maat. Ik wilde hem niet blijven slaan maar de scheids greep niet in. Dat had hij in dit geval natuurlijk wel moeten doen. Het was sowieso een knock-out", brieste Gaethje na afloop.

Na deze zege voor Gaethje, zijn 3e KO op rij in de 1e ronde, werd hem gevraagd tegen wie hij nu wil matten: Wordt het de Ier (Conor McGregor uiteraard) of de Rus (sloper Khabib Nurmagomedov)? "De Ier is met pensioen. Ik wil een echte vechter. Ik wil de winnaar tussen Tony Ferguson en Khabib", zei hij vastberaden.

Khabib ook KO?
"Ik wil met Khabib vechten voordat hij met pensioen is. Als Tony het onverhoopt toch wint, zal niemand dat gevecht missen." Allebei de heren zijn dus prima voor Gaethje, die nu al rekent op veel belangstelling. "We zouden een miljoen mensen in het stadion kunnen plaatsen."