🍷 | UFC’er Paulo Costa zoop zich klem voor verloren topgevecht: ‘Kon niet slapen’

28 februari 2021

Paulo 'Borrachinha' Costa verloor in september 2020 helaas het gevecht van zijn leven. Op UFC 253 ging het tegen Israel Adesanya (zie video onder) helemaal mis en half jaar later gaf de 29-jarige Braziliaan in een persoonlijke video uitleg over zijn dramatisch verloren droomgevecht.


Zo gaf Borrachinha aan in de aanloop naar het gevecht met Adesanya last te hebben van slaapproblemen. Om die een beetje tegen te gaan, hoopte hij door middel van een goede Braziliaanse borrel wat beter in slaap te komen.

Kapotgezopen
"Adesanya had alles om me KO te krijgen", begon Borrachinha zijn verhaal. "Ik was dronken, een soort van, toen ik tegen hem vocht. In ieder geval bekaterd." Borrachinha had krampen in de nacht voor het gevecht en begon zich zorgen te maken over het tijdschema.

"Ik leverde maar in op slaapuren en zag de tijd weg tikken. Het was dom om naar de fles te grijpen, dat kan ik alleen mezelf en niemand anders verwijten." Te lang wakker zijn, voorbereiding inclusief reistijd of niet, doet hij in ieder geval nooit meer.

Te diep in 't flessie
"Het begon als een onschuldig plan. 1 glas, toen 2. Werkte niet. Halve fles? Ook niet, toen heb ik hem opgedronken." Uiteraard voelde hij zich hierdoor nogal anders. "Ik voelde me helemaal niet actief. Ook geen spanning, of gezonde wedstrijdspanning. Niets, leeg. Ik had niet eens een besef, van 'oh wow ik vecht nu voor de titel', ofzo."