🎥 | UFC’er Vicente Luque ontsnapt aan choke en laat Michael Chiesa aftikken

8 augustus 2021

Vicente Luque heeft in de nacht van zaterdag op zondag vriend en vijand verbaasd tijdens UFC 265. Net op het moment dat zijn gevecht tegen Michael Chiesa uit zijn handen leek te glippen, sloeg hij toe en liet hij Chiesa aftikken.


Beide heren gingen al vroeg in de 1e ronde naar de grond. Daar waar Chiesa aanvankelijk het initiatief had en het Luque lastig maakte, ontsnapte die laatste. Met een zogeheten D'Arce-choke maakte Luque uiteindelijk het karwei af: Chiesa tikte af en verloor.

Uitdaging
Na het gevecht daagde Luque zijn maatje Kamaru Usman uit. De 2 waren teamgenoten in seizoen 21 van het tv-programma 'The Ultimate Fighter'. Ook trainden zij samen. "Ik denk dat ik genoeg heb laten zien. Ik maak mijn gevechten af en wil winnen. Zelfs als ik verlies, hebben mensen een probleem. Kamaru, je hebt nog nooit tegen mij gevochten mijn vriend! Laten we gaan!"

Luque kreeg via social media gelijk een reactie van Usman. "Dat zag er goed uit vriend, misschien dansen we binnenkort samen!" Luque won 10 van zijn laatste 11 partijen. Zijn UFC-winreeks breidde hij uit naar 4 op een rij, na mooie zeges op achtereenvolgens Niko Price, Randy Brown en voormalig kampioen Tyron Woodley.