Verhoeven waardeert dat Gerges meteen kon inspringen: ‘Maar ga hem wel een pak rammel geven’

23 januari 2021

ANP
Rico Verhoeven Hesdy Gerges

Rico Verhoeven zat vrijdagavond bij Eva Jinek aan tafel om vooruit te blikken op het 4-mans toernooi bij Glory. De kickbokser stookte het vuurtje voor zijn partij tegen Hesdy Gerges alvast lekker op.


"Hij gaat me zeker een paar keer raken, dat hoort nu eenmaal bij het spel", aldus Verhoeven. "Maar ik acht de kans heel klein dat 'ie gaat winnen."

Oplossing
Verhoeven legde ook uit hoe dit 'toernooitje' is ontstaan. "De tegenstander (Jamal Ben Saddik, red.) valt uit en daarna kijken we op de lijst wie de volgende is die recht heeft op een titelgevecht. Dat was iemand (Benjamin Adegbuyi, red.) die vorige maand nog tegen Badr Hari uitkwam. Daarnaast is het ook een trainingsmaat van mij, maar dat maakt niet uit. Business is business. Maar hij heeft al even niet getraind en wilde daarom niet. Toen kwam uiteindelijk deze oplossing uit de bus."

Reputatie en ego
Voor zijn titel hoeft Verhoeven nu niet te vrezen, maar dat maakt het er niet makkelijker op. "Mijn reputatie en ego staan op het spel, dat is misschien wel zwaarder dan de titel. Maar mentaal ben ik in balans en heb zin in de wedstrijd. Ze gaan me niet 1 keer zien, maar 2 keer!"

Pak rammel
Iedereen die had gehoopt op een partij tussen Verhoeven en Ben Saddik kan daar voorlopig wel naar fluiten. "Die kan lekker achter in de rij gaan staan. Ik vind het bijna belachelijk. Kan er alles van vinden, maar vind het vooral heel vervelend. Kijk, ondanks alles wat Hesdy zegt, waardeer ik dat hij 10 dagen voor de start van het gevecht de uitdaging aangaat. Daar heb ik respect voor, maar dat wil niet zeggen dat ik hem geen pak rammel ga geven."