Verhoeven: ‘Zullen zien hoe lang het dit keer gaat duren’

9 december 2016

anp
Verhoeven verdedigt wereldtitel: 'Laat me niet van troon stoten'

Het duurt nog een nachtje en dan is het eindelijk zover. In Oberhausen is het in de ring Badr Hari vs Rico Verhoeven. Volgens Verhoeven is het eigenlijk niet de vraag of hij gaat winnen, maar hoe lang Hari het tegen hem gaat volhouden.


"Ja, waar ik op moet letten. Iedereen weet Badr (Hari, red.) zijn stijl. Hij slaat hard en komt er ineens in. Dus gewoon goed je handjes open houden", vertelt de 27-jarige kickbokser tegenover De Telegraaf.

Zelfvertrouwen
Verhoeven verwacht dan ook dat hij de wedstrijd gaat winnen. "Mijn tactiek werkt in principe altijd. De ene keer gaat het weer wat sneller en de andere keer duurt het wat langer. We gaan zien hoe lang het dit keer gaat duren."

Even wennen
Verhoeven verdedigde al 5 keer met succes zijn wereldtitel. De ene pot duurde wat langer dan de andere, maar daar maakt hij zich niet zo'n druk om. "Ieder gevecht is anders. Dit is een nieuwe tegenstander dus het zal even aftasten zijn. Maar na 1 minuut of 2 minuten heb je dat ook weer te pakken."

Wie niet naar Oberhausen gaat, kan het gevecht ook live zien op Ziggo Sport. Vanaf 21.45 uur, gepresenteerd door Jack van Gelder, zendt Ziggo 4 gevechten uit waarvan Badr vs Rico als laatste.