Voormalig wereldkampioen boksen Jorge Barrios neergestoken bij gewapende overval

2 januari 2020

Het was geen lekker nieuwjaar voor Jorge 'de hyena' Barrios. De 43-jarige, voormalig wereldkampioen boksen werd in zijn vaderland Argentinië neergestoken bij een gewapende overval. De overvaller was uit op Barrios' telefoon en portemonnee en stak Barrios neer met een slagersmes.


De WBO lichtgewicht kampioen was op een karaokefeestje toen het misging. Barrios werd naar het ziekenhuis gebracht en aldaar geholpen aan zijn verwondingen. Hij maakt het naar omstandigheden goed. "Hij was met zijn familie", zei zijn zus Edith tegen lokale media. "Hij kreeg opeens een knuffel van een vreemde. Jorge dacht dat het vriendelijke bedoeld was, maar voelde ineens pijn."

Heftig
Jorge dacht nog dat hij in de maling werd genomen, maar zijn familie schreeuwde het uit toen het bleek dat hij flink bloedde. "Hij had meerdere wonden", zei Edith. "Door dat slagersmes dus. Ook was zijn portemonnee - met 250 dollar erin - weg, net als zijn mobiel."

Barrios had een boksrecord van 53 zeges opgebouwd, waarvan 36 op KO. Hij verloor slechts 4 keer en 1 keer eindigde zijn partij als onbeslist. In 2005 en 2006 was hij de WBO-kampioen. Barrios bokst nog altijd, maar stond na een tragisch incident al een tijd niet meer in de ring.

Hij bracht een 20-jarige zwangere vrouw om het leven nadat hij haar raakte met zijn auto. Barrios werd schuldig bevonden en in november 2014 veroordeeld voor 3,5 jaar celstraf.