馃帴 | George Kambosos pakt wereldtitels na bloederige zege op favoriet Te贸fimo L贸pez

28 november 2021

George Kambosos jr. heeft in het lichtgewicht boksen de titels van de WBA, IBF en WBO weten te veroveren! De 28-jarige Australi毛r deed dat in de nacht van zaterdag op zondag in The Hulu Theatre (New York) in gevecht met favoriet Te贸fimo Lopez.


Kambosos pakte de WBA-, IBF- en WBO-titels tijdens een heuse, bloederige knokpartij in het Hulu Theatre in Madison Square Garden. De boksers vochten de partij uit en waren na 12 ronden allebei flink gehavend.

Kambosos jr. verslaat Lopez
Kambosos verbaasde vriend en vijand door Lopez al in de 1e ronde neer te slaan. Meerdere keren kregen beide knokkers 8 tellen. "Ik voelde niks", zei Kambosos op het moment dat hij even plat lag. "Ik zei tegen de mensen in mijn hoek: 'laten we hard doorgaan. Ik ga deze jongen straffen'." En zo geschiedde!

In ronde 10 wankelde Kambosos opnieuw na een mokerharde rechterhoek van Lopez. Die laatste moest vervolgens in de 11e ronde constateren dat hij een dikke snee boven zijn linkeroog had. Nadat de arts hem had gecheckt, besliste de jury dat Kambosos de winnaar was. Wat. Een. Partij!