Wie wordt de volgende tegenstander van McGregor? ‘Kunnen samen iets bedenken’

4 juni 2020

AP

Na Conor McGregors terugkeer in de UFC hebben al veel vechters hem uitgedaagd. Dana White, de baas van de UFC, vindt dat The Notorious tegen de winnaar van het gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Justin Gaethje moet vechten. Het is echter aan de Ier zelf wat zijn volgende stappen zijn. 


De Rus Nurmagomedov is op dit moment de kampioen in het lichtgewicht. De Amerikaanse Gaethje is de interim kampioen in dezelfde gewichtsklasse en is daarom de 1e vechter die het tegen de kampioen mag opnemen. White vindt dat vervolgens McGregor aan zet is: hij moet de winnaar van Nurmagomedov - Gaethje uitdagen. De UFC-baas sprak zich uit in de Talk The Talk-podcast. "Naar mijn mening is het beste wat Conor kan doen afwachten. Laat het gevecht tussen Gaethje en Khabib uitgevochten worden en daag dan de winnaar uit. Dat is denk ik het beste voor hem.”


Eerder al vechten
White weet echter als geen ander dat McGregor graag al eerder de ring in gaat. "Je kent hem, misschien wil hij daarvoor al vechten. Als hij dat wil kunnen we samen iets bedenken.”

Anderson Silva?
McGregor kende in januari een sterke terugkeer na zijn afwezigheid van dik 1 jaar. Zijn gevecht tegen Donald Cerrone werd al na 40 seconden beëindigd door een TKO. Sindsdien zijn er veel vechters die aangaven het graag tegen McGregor op te nemen. Zo daagden onder andere Kamaru Usman, de kampioen in het weltergewicht, en legende Anderson Silva hem uit. Als McGregor besluit om te vechten voordat hij de winnaar van Khabib tegen Gaethje uitdaagt, zal hij zeker geen gebrek aan opties hebben.