Wilder geeft zijn pak de schuld van verlies tegen Fury, wil rematch

25 februari 2020

PA Sports

Deontay Wilder verloor afgelopen weekend zijn titel in het zwaargewicht aan Tyson Fury in een nogal eenzijdig gevecht. De Amerikaanse bokser oogde instabiel en wankelde meerdere keren zomaar tijdens het gevecht in Las Vegas. In de 7e ronde werd hij door een TKO als verliezer uitgeroepen. Wilder geeft een paar dagen na zijn nederlaag zijn pak de schuld.


Bij zijn opkomst droeg hij een spectaculair zwartglimmend pak. Het zag er uit als een alien en het woog volgens Wilder ook nog eens bijna 20 kilo. "Fury deed me totaal geen pijn. De simpele reden voor mijn nederlaag is: mijn pak was te zwaar voor me", zegt hij in gesprek met Yahoo Sports.

'Geen benen meer over'
"Door dat zware ding had ik vanaf de allereerste ronde geen benen meer om op te staan. In de 3e ronde waren mijn benen helemaal op. Maar ik ben een vechter en iedereen weet dat. Ik wilde me niet laten kisten door zo'n pak."

Black History Month
Waarom hij dan toch dat pak aandeed en zo lang aanhield? "Ik wilde een mooie herinnering maken voor mijn fans. Het was ook nog eens Black History Month en die feiten stelde ik blijkbaar voor alles."

Rematch of Anthony Joshua?
Als verliezend kampioen heeft Wilder het recht om een rematch aan te vragen. Dat gaat hij dan ook doen. Of Fury voor een 3e keer tegen Wilder wil vechten is de vraag. Het liefst wacht hij op de clash van de eeuw tegen mede-zwaargewicht en landgenoot Anthony Joshua.